Yin Yoga

Yin Yoga is een vorm van yoga die de laatste tijd erg in trek is.
Deze vorm van yoga is een ontspannende vorm van yoga waarin je langer in een bepaalde houding blijft.
Het richt zich op het mobieler maken van de gewrichten. Yin yoga is een meditatieve vorm en geeft ruimte in het lichaam. Ruimte in spieren, gewrichten en bindweefsel. Maar ook ruimte in je gedachten en je gevoel. De houdingen zorgen voor rekking in de spieren, maar vooral ook het bindweefsel rond de knieën, heupen, enkels, het bekken en de wervelkolom wordt erdoor beïnvloed. Dit geeft meer mobiliteit en flexibiliteit in het lichaam. Hierdoor zal je soepeler in lichaam en geest in het leven gaan staan.

Yoga is not about touching your toes, it is what you learn on the way down

Iedereen kan de houdingen van de Yin yoga uitvoeren. Maar dat zullen niet altijd dezelfde zijn als die van je medecursist. Je voert de houdingen helemaal naar jouw kunnen uit. Daarbij je eigen grenzen in acht nemend. Geen dag is hetzelfde en jouw lijf kan je dat prima vertellen.

Tevens zorgt het uitvoeren van Yin yoga voor rust. Doordat we in ons dagelijks leven vaak erg druk zijn, werken en veel aan ons hoofd hebben, is de Yin yoga een tegenhanger van alle drukte.
Het dagelijks leven noemen we ook wel Yang.
We geven, door het uitoefenen van Yin yoga, onszelf rust in lichaam en geest.
Yin yoga heeft alles te maken met Mindfulness, je bent in het moment, in het nu, van je lichaam, je ruimte en je gevoel.
Dat kan je ook weer verrassende inzichten geven over jezelf.

Therapie en yoga

Je kunt de Yin yoga ook bewust therapeutisch inzetten. De invalshoek kan verschillend zijn, bv bij

  • Burn-out , opnieuw leren van het contact maken met jou lichaam, je zult leren om jezelf te ontspannen. Hierdoor krijg je inzicht waar je grenzen liggen, en hoe jij daar in het dagelijks leven mee om gaat.
  • Tijdens of na een ziekte, dit kan soms zo ingrijpend zijn dat je letterlijk niet meer in contact wilt of kunt staan met jou lichaam. Samen verkennen wat er is. Hierbij gebruik makend van de mindfulness maar ook technieken uit de counselling.

Deze vorm van Yin Yoga zal in kleine groepjes gebeuren. Maar kan ook 1 op 1.

Heb je interesse voor deze therapeutische vorm van yoga laat het me weten via yoga@anna-r.com

Individuele Yoga

De privé les gebruik ik meer als therapie vorm. Samen met mij ga je de houdingen vanuit de yin yoga toepassen, dit doen we op een manier waardoor we het vraagstuk waar jij mee bezig bent, zachter kunnen maken. Door middel van mijn manier van vragen en het uitvoeren van de houdingen, zal er ruimte ontstaan om met je vraagstuk aan het werk te gaan. Ook kan het zijn dat je eerder niet duidelijk had waar je blokkade vandaan komt, maar dat er door deze sessie wel duidelijkheid ontstaat.
Voor vragen kun je mailen naar yoga@anna-r.com.

Yin Yang

Uiteraard kan Yin niet zonder Yang. Waar Yin staat voor rust en ontvankelijkheid staat Yang voor actie en daadkracht. En deze twee samen vormen een balans. Yin en Yang zijn belangrijke aspecten van een gezonde leefstijl!

Yin Yoga Agenda

Yin Yoga Class:
  • Elke maandagavond van 19:00 tot 201:15 uur in ít harspit in Oppenhuizen
  • Elke dinsdag ochtend van 9:00 tot 10:15 uur in ‘It harspit’ in Oppenhuizen.
Yin Yang Class:
  • Elke dinsdag avond van 19:30 tot 20:45 uur in ‘It harspit’ in Oppenhuizen.